Zing mee!

Zin om mee te zingen? Kom dan eens vrijblijvend luisteren.

U kunt zich aanmelden via: post.hgk@gmail.com of per telefoon: 023 527 68 06

Als u lid wil worden, beslist de dirigent nadat u heeft voorgezongen over de toelating tot het koor.
De minimumcontributie bedraagt € 55 per kwartaal

Repetities

Wij repeteren elke dinsdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in één van de zalen van de Doopsgezinde kerk, Frankestraat 24 in Haarlem.
Onze zomervakantie valt over het algemeen samen met de schoolvakanties in de regio.

Concerten

Piano-uittreksels worden via het bestuur aangeschaft.
Regelmatig vinden uitvoeringen plaats, grotere concerten ca. 3 keer per 2 jaar en tussendoor kleinere optredens tijdens b.v. het korenlint.
Onze concertkleding is zwart (dames: lange rok, jurk of broek en lange mouwen; heren: broek en colbert, overhemd en stropdas). Leden zijn verplicht om twee toegangskaarten per concert af te nemen.

Kwaliteit

Het beleid van het HGK is gericht op de muzikale kwaliteit van de concerten. Daarom is het van groot belang dat de leden bij alle repetities aanwezig zijn. Aan de kwaliteit wordt gewerkt door stemvorming. Aan het begin van de repetities en op enkele zaterdagen werkt de dirigent aan stemvorming en verbeteren van de zangtechniek. Alle koorleden doen om de 2 – 3 jaar auditie.
Overige bijeenkomsten
Elk jaar is er een algemene ledenvergadering, een koordag en — vóór de zomerpauze — een slotavond.